ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας «ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα άστατο οικονομικό περιβάλλον» – Grand Hyatt Hotel – Αθήνα

Σχετικά με την Εκδήλωση

Το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας με θέμα «ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα άστατο οικονομικό περιβάλλον», συνδιοργανώθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου,  από το Economist, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΕΑ) και την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ).

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του, ως κεντρικός ομιλητής, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Στο πάνελ με θέμα «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – πως θα μεγαλώσουν – Πρόσβαση σε χρηματοδότηση, αναπτυξιακές ευκαιρίες και τα Χρηματοδοτικά εργαλεία – ΕΣΠΑ», συμμετείχε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, μαζί με τους Peter Sanfey, αναπληρωτή Διευθυντή για θέματα Οικονομίας, Στρατηγικής και Πολιτικής της European Bank  for Reconstruction and Development (EBRD), Νίκο Παππά βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μανώλη Χριστοδουλάκη Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και Νίκη Δανδόλου, Ε.Γ. διαχείρισης προγραμμάτων Ευρωπαϊκού κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) – Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, τόνισε τη συνεισφορά των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην πρόβλεψη των επιπτώσεων και χάραξη αποτελεσματικής στρατηγικής  στην πορεία προς τη νέα εποχή. Στελέχη του Πανεπιστημίου Πειραιώς αλλά και ο ίδιος, ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Γ.Ε.ΜΗ., συνεργάστηκαν με επιμελητήρια και φορείς επί μια πενταετία και πλέον και δημιούργησαν το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και την Υπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ), που έδωσαν μεγάλη ώθηση, διαφάνεια και ευκολία προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού και διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της μικρής και μεσαίας. Αποτέλεσμα αυτού είναι η χώρα μας το 2020 να καταλάβει την 1η θέση στην Ευρώπη στο Doing Business Report 2020 (Starting a Business) και την 11η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αντίστοιχα.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς καλλιεργεί, από ετών,  μια εποικοδομητική συνεργασία με τα Επιμελητήρια της χώρας και συμβάλλει, με προτάσεις, κλαδικές μελέτες και σεμιναριακές διαλέξεις, στην επιτυχή μετεξέλιξη των επιχειρήσεων – μελών τους. Επιπροσθέτως, η άμεση συμβολή  του Πανεπιστημίου μας στην πορεία προς τη νέα εποχή είναι η, μέσω των σύγχρονων μεταπτυχιακών προγραμμάτων του, εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων ή/και  επιχειρηματιών.

Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να μετεξελιχθούν, προκειμένου να επιβιώσουν σε μια νέα εποχή, όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σε θέση να υποκαταστήσει ολόκληρους κλάδους. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς,  κορυφαίο πανεπιστήμιο στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, υλοποιεί την περίοδο αυτή σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, συνδιοργανωτή του συνεδρίου, σειρά σεμιναρίων, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης σε συγκεκριμένους κλάδους και προτείνοντας θετικές πρακτικές, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν αυτές με επιτυχία, από τις επιχειρήσεις – μέλη του.

Στο Συνέδριο υπήρξαν ομιλίες και παρεμβάσεις από  υπουργούς της κυβέρνησης, προέδρους κομμάτων, Ευρωπαίους αξιωματούχους,   Έλληνες και ξένους εκπρόσωπους  της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Location

  • Cost Free
  • Ημερομηνία εκδήλωσης
    25 Μαΐου 2024
  • Ώρα εκδήλωσης 00:00 - 00:00
  • Total Slot 0
  • Booked Slot 0

Η εκδήλωση έληξε