Ανακοίνωση για τη Διάκριση φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πρόγραμμα Vodafone Campus Lab

Μια πενταμελής ομάδα φοιτητών τέταρτου έτους του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Αντώνης Φριτζελάς, Βασιλική Καραγιαννίκη, Φωτεινή Καλογεράκη, Ηρώ Σολωνάκη) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σπύρος Κουλούρης) συμμετείχαν στο πρόγραμμα Vodafone Campus Lab.

Λίγα λόγια από την ομάδα: “Ως φοιτητές αφοσιωμένοι στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για την επίλυση των προκλήσεων του πραγματικού κόσμου, αναπτύξαμε την πρωτοποριακή εφαρμογή, ‘myIasis’, η οποία πιστεύουμε ότι έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τον τομέα της υγείας. Είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι η εφαρμογή μας επιλέχθηκε μεταξύ πολλών άλλων και προκρίθηκε στον τελικό του προγράμματος. Μαζί με άλλες δύο ομάδες από την Ισπανία και την Τουρκία, είμαστε η φιναλίστ ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα μας σε αυτόν τον διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο.”

Λίγα λόγια για την σημαντική εφαρμογή myIasis:

Η εφαρμογή που αναπτύχθηκε, myIasis, αντιμετωπίζει το κρίσιμο ζήτημα της βελτιστοποίησης των πόρων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των επειγόντων περιστατικών, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών φροντίδας για τους ασθενείς και την παροχή καλύτερης πληροφόρησης στο παραϊατρικό προσωπικό. Βασικά χαρακτηριστικά:
Απλότητα: Εύχρηστη διεπαφή με χειρονομίες για γρήγορες κλήσεις βοήθειας.
Δεδομένα σε πραγματικό χρόνο: Μεταδίδει τοποθεσίες ασθενών και ασθενοφόρων.
Ιατρικά δεδομένα: Περιλαμβάνει πληροφορίες για συγκεκριμένες θεραπείες, αλλεργίες και ομάδα αίματος.
Αναγνώριση εικόνας: Βοηθά σε περιπτώσεις εξωτερικών τραυματισμών.
Υποστήριξη παραϊατρικού προσωπικού: Διευκολύνει την εργασία των dispatchers παρέχοντας επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες, συμβάλλοντας στην κατηγοριοποίηση και ιεράρχηση των περιστατικών.

Η ομάδα αναφέρει ενδεικτικά ότι :” …το myIasis έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να βελτιώσει σημαντικά την παροχή φροντίδας στους ασθενείς.

Tο Vodafone Campus Lab είναι ένα αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που διοργανώνεται από την εταιρεία Vodafone, και έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάζει τα μελλοντικά ταλέντα για τις αυριανές προκλήσεις. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα λαμβάνουν καθοδήγηση από κορυφαίους μέντορες και έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από ειδικούς της Vodafone στην τεχνολογία. Βασικά σημεία του προγράμματος:
– Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να επιλύουν πολύπλοκες προκλήσεις και να ηγούνται ομάδων υψηλών επιδόσεων.
– Περιλαμβάνει επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.
– Είναι ανοιχτό σε φοιτητές από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ισπανία.

Κατηγορίες
Αναζήτηση
Search

Πρόσφατες Ανακοινώσεις