Μάθημα Γαλλικής Γλώσσας για Πανεπιστημιακούς Σκοπούς και Ορολογίας

 

 

        ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας,

Οικονομικής Επιστήμης και Τουριστικών Σπουδών

Μάθημα Γαλλικής Γλώσσας για Πανεπιστημιακούς Σκοπούς

και Ορολογίας

Δρ. Αδαμαντία Κάκαρη (dikakari@unipi.gr)

Γραφείο: Zέας 82, 4ος όροφος

 

Η γνώση μιας δεύτερης γλώσσας είναι σήμερα περισσότερο από αναγκαία.  

Η γνώση της γαλλικής γλώσσας αποτελεί πλέον ισχυρό

συγκριτικό πλεονέκτημα!

 

H γαλλική γλώσσα

  • είναι η μοναδική γλώσσα που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους
  • είναι η 2η δημοφιλέστερη ξένη γλώσσα
  • είναι η 2η επίσημη γλώσσα Διεθνών Οργανισμών,
  • είναι η 2η γλώσσα επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Γενικά οφέλη από τη γνώση της γαλλικής γλώσσας

  • Η γνώση της γαλλικής γλώσσας σας επιτρέπει να διευρύνετε τις επαγγελματικές σας ευκαιρίες στην Ελλάδα (οι γαλλικές επιχειρήσεις είναι οι πρώτοι επενδυτές και οι πρώτοι αλλοδαποί εργοδότες) και στις γαλλόφωνες χώρες στην Ευρώπη (Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Λουξεμβούργο) και στην Αμερική (Γαλλόφωνος Καναδάς).
  • Η γαλλική είναι διοικητική γλώσσα σε πολλές χώρες που, σήμερα, δέχονται τις επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στις Αφρικανικές, όπου η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, αλλά και στην Νοτιοανατολική Ασία.

Δυνατότητες διδασκαλίας Γαλλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Οι φοιτητές/ φοιτήτριες των Τμημάτων Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, Οικονομικής Επιστήμης και Τουριστικών Σπουδών που επιλέγουν τα μαθήματα Γαλλικής Γλώσσας, καθώς και οι φοιτητές των υπολοίπων Τμημάτων πλην του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, που επιθυμούν να τα παρακολουθούν ως ελεύθεροι ακροατές, μπορούν να ενταχθούν ανάλογα με το επίπεδο γλωσσομάθειας τους και τα ενδιαφέροντά τους στα παρακάτω τμήματα:

Γαλλική ορολογία και ανάπτυξη δεξιοτήτων (Α1-Α2)

Προφορική και γραπτή επικοινωνία στον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο (εξατομικευμένη υποστήριξη των φοιτητών, προκειμένου να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν προφορικά απλές εργασίες, σχετικές με την ειδικότητα/τομέα ενδιαφέροντος εκάστου φοιτητή/φοιτήτριας), θεμελιώδεις γνωστικές δεξιότητες (κατανόηση απλών αυθεντικών κειμένων π.χ. κείμενα που αφορούν σε εξέχουσες γαλλόφωνες προσωπικότητες του επιχειρηματικού φορέα ενδιαφέροντος των φοιτητών/φοιτητριών), κοινωνικοσυναισθηματικές δεξιότητες (αυτοέλεγχος, αυτοπαρακίνηση).

Γαλλική ορολογία και προετοιμασία για πρόγραμμα Εράσμους και/ή πρακτική άσκηση σε γαλλόφωνες επιχειρήσεις (Β1)

Τεχνικές λήψης σημειώσεων μαθημάτων, εξοικείωση με τη μέθοδο αναζήτησης τεκμηρίων, γνωστικές δεξιότητες ανώτερης τάξης (ανάλυση αυθεντικών κειμένων διαβαθμισμένης δυσκολίας που σχετίζονται με τα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων προέλευσης των φοιτητών, ανάπτυξη κριτικής σκέψης), κοινωνικοσυναισθηματικές δεξιότητες (διερεύνηση και θέσπιση στόχων, δεξιότητες συσχέτισης με άλλα άτομα).

Ανάπτυξη και επικοινωνία στον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο (Β2+)

Ανάπτυξη ικανότητας οργάνωσης επιστημονικών εργασιών με κριτική σκέψη και ορθή τεκμηρίωση, εμπορική αλληλογραφία, γνωστικές δεξιότητες ανώτερης τάξης (ανάλυση περιλήψεων επιστημονικών άρθρων, κατανόηση επιστημονικών κειμένων του γνωστικού τους αντικειμένου, συγγραφή και προφορική παρουσίαση συνθετικών εργασιών), κοινωνικοσυναισθηματικές δεξιότητες (ομαδική εργασία-κοινωνική ευαισθητοποίηση), τεχνικές δεξιότητες (δεξιότητες επιχειρηματικότητας, ψηφιακές δεξιότητες).

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, πρόταση για δημιουργία άλλων τμημάτων, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/φοιτήτριες μπορούν να απευθύνονται στη διδάσκουσα.

 

Συνημμένο έγγραφο: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

 

Κατηγορίες
Αναζήτηση
Search

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς για Υποβολή Αιτήσεων από Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού στο Πλαίσιο Υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς 2024-2025