Αποκριάτικη Δράση Αγάπης για τα παιδιά δομών παιδικής προστασίας από την εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς “Kerykes” και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης «Έλα κι εσύ!»

H Εθελοντική Ομάδα “Kerykes” του Πανεπιστημίου Πειραιώς και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης «Έλα κι εσύ! » ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή αποκριάτικη δράση προσφοράς και αγάπης. Στόχος, να χαρίσουμε χαμόγελα και να φέρουμε τις Απόκριες πιο κοντά  στα παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας (Κέντρο Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» και Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης). Συγκεντρώσαμε αποκριάτικες στολές, σερπαντίνες, μάσκες και διάφορα διακοσμητικά και τα παραδώσαμε στις δομές, μετατρέποντας τις Απόκριες σε μια γιορτή αλληλεγγύης και προσφοράς. Έγινε ξενάγηση στους χώρους του «Πεντέλη» , όπου ενημερωθήκαμε από τον Διευθυντή των Μονάδων «Μητέρα» και «Πεντέλη» Σπύρο Καραγκούνη, για τον τρόπο λειτουργίας τους και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ως μεγαλύτερη ανάγκη των παιδιών αναδείχθηκε η ανάγκη ψυχαγωγίας τους και δεσμευθήκαμε να υλοποιήσουμε δράσεις ψυχαγωγίας με τη συνδρομή της θεατρικής αλλά και της μουσικής ομάδας του Πανεπιστημίου μας, κατά τις επόμενες επισκέψεις μας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης τονίζει:

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ως μέρος της εκπαιδευτικής του διαδικασίας, εντάσσει, με σεβασμό, αγάπη και συνέπεια, κάθε δράση που στοχεύει  στην υποστήριξη και αναβάθμιση της κοινωνίας, στην οποία δρα, αγκαλιάζοντας και υποστηρίζοντας συμπράξεις όπως αυτή που για τις δομές Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» και «Πεντέλη». Η προσπάθεια όλων μας είναι να θωρακίσουμε τους φοιτητές μας με γνώση αλλά και να καλλιεργήσουμε σ’ αυτούς τις έννοιες του σεβασμού, της υπευθυνότητας, της ενσυναίσθησης, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, αρετές που οδηγούν την κοινωνία προς ένα καλύτερο αύριο!

Κατηγορίες
Αναζήτηση
Search

Πρόσφατες Ανακοινώσεις